Kokosowo-Imbirowo-Migdałowe

składniki na 30/40 sztuk

 

Składniki:

50g kandyzowanego imbiru

100g kandyzowanych pomarańczy

200g cukru  

200g płatków migdałowych

100g wiurków kokosowych

200g śmietany kremówki

2 łyżeczki syropu kokosowego (nie komiecznie)

4 łyżki mąki

200g gorzkiej i 100g mlecznej polewy do ciast

Piekarnik rozgrzac do 220 Stopni.

 

Kandyzowany imbir i pomarańcze drobno pokroić.

Śmietane lekko podgrzać, w niej roztopić masło. Do śmietany z masłem dodać imbir, pomarańcze, cukier, migdały, kokos, syrop kokosowy mąke. Wszystko razem mieszając podgrzać, aż wszystkie składniki się połączom (około 4 minut). 

 

UWAGA! skladniki szybko sie przypalaja.

Za pomocom 2 łyżeczek podzielić ciasto ma wyłożonom papierem blaszke do pieczenia. 

Ciasteczka piec około 10 minut na złoto-brązowy kolor. Ciasteczka odstawić do wystygnięcia, odwrócić "do góry nogami".

W między czasie roztopić razem polewe. Ciepłom polewą wysmarować spody ciasteczek. 

Ciasteczka przechowywać maksymalnie do 3 tygodni. 

ACHTUNG!!! UWAGA!!!

Schau dir zuerst das Rezept genau an, und guck, ob du alle Produkte und Geräte hast:)

Przeczytaj najpierw przepis i sprawdz czy masz wszystkie produkty i urzadzenia:)

Copyright

Alle Texte und Fotos sind Eigentum der Verfasser und dürfen nur mit ausdrücklicher Genehmigung weiterverwendet werden.
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl
Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
rezeptefinden.de