Tort Malina&Espresso*

Skladniki:

100g Masla

150g herbatnikow pelnoziarnistach

500g Malin* (moga byc mrozone)

8 platkow zelatyny

250g twarogu odtłuszczonego

175g serka np Philadelphia

75g cukru

200ml smietany kremowki

50ml zimnego espresso

*mozna dodac truskawki, porzeczki...

*dzis bez polskich znakow:(

Nie zapomni zrobic espresso- do ciasta musi byc zimne.

 

Maslo roztopic (na malym ogniu).

Lekko Przestudzic.

Ciasteczka wsadzic do woreczka i za pomoca walka pokruszyc.

 

 

Pokruszone ciasteczka dodac do masla, dobrze wymieszkac.

Wylozyc na blaszke wylozona papierem do pieczenia i za pomoca lyzki "wyklepac" na rowno :)

Odstawic do lodowki.

Zelatyne na 5 minut wsadzic do zimnej wody.

Serek+twarog+cukier utrzec.

Smietane ubic.

Zelatyne wycisnac, roztopic (na malym ogniu) w garnku, przestudzic.

Dodac do kremu.

Maliny rozlozyc rownomiernie na ciescie z ciasteczek.

Pare zostawic do dekoracji.

Ubita smietane dodac do kremu, delikatnie mieszac za pomoca np lyzki, dolac espresso i za pomoca widelca lekko wymieszac.

Krem rownomiernie wylozyc na maliny.

Udekorowac pozostalymi malinami:)

 

Gotowy tort odstawic na minimum 4 godziny do lodowki.

 

ACHTUNG!!! UWAGA!!!

Schau dir zuerst das Rezept genau an, und guck, ob du alle Produkte und Geräte hast:)

Przeczytaj najpierw przepis i sprawdz czy masz wszystkie produkty i urzadzenia:)

Copyright

Alle Texte und Fotos sind Eigentum der Verfasser und dürfen nur mit ausdrücklicher Genehmigung weiterverwendet werden.
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl
Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
rezeptefinden.de